Satakuntalainen siikakeitto
Satakuntalainen siikasoppa on kirkaslieminen. Porilaisen sanonnan mukaan maidon lisääminen siikasoppaan on synti, jota ei saa anteeksi taivaassakaan.
Ainekset
- noin kilon painoinen siika
- 1½ l vettä
- 8 maustepippuria
- 2 tl merisuolaa
- 1 iso sipuli
- 7 dl lohkottuja perunoita
- 1 nippu tilliä ja ruohosipulia
- 3 rkl voita
Valmistusohje
Perkaa, suomusta ja fileoi siika. Poista päästä kidukset. Mittaa vesi kattilaan. Lisää pippurit ja suola sekä lohkottu sipuli. Lisää ruodot ja pää keittoon ja keitä hiljalleen puolisen tuntia. Poista keitosta ruodot ja pää. Lisää perunalohkot, ja keitä viitisen minuuttia. Lisää fileepalat ja hauduta ne hiljalleen kypsiksi. Lisää lopuksi voi, tilli ja ruohosipuli. Tarkista keiton suolaisuus.
Katso myös:
Pienet siikapihvit, Ruoka.fi
Rukiiset siikafileet, Ruoka.fi
Uunisiika sitruunakastikkessa, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous