Reseptit

Sillisuupalat uusista perunoista

Kotimaiset varhaisperunat ovat kesäherkkujen kärkikaartia. Huikea suupala syntyy perunasta ja sillistä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 keitettyä varhaisperunaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • raastettua piparjuurta
  • matjessilliä paloina
  • tilliä ja ruohosipulia

Valmistusohje

1. Keitä pestyt perunat juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä ja halkaise perunat pitkittäin.

2. Kuumenna teflonpannulla voi-öljyseos. Paista perunoiden leikkauspinta kauniin ruskeaksi. Anna jäähtyä hetki. Lusikoi perunoille smetanaa tai ranskankermaa, ripottele päälle vähän raastettua piparjuurta.

3. Lisää sillipalat ja koristele tillillä sekä ruohosipulilla.

X