Reseptit

Spelttikreppejä ja savusiikaa

Speltistä valmistetut krepit savusiialla ovat täyttävä iltapala, jota voi nauttia vaikkapa hyvän elokuvan äärellä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1 dl täysjyväspelttijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • noin 2 dl kivennäisvettä
  • 1 savusiika
  • 200 g pehmeää raejuustoa
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tillisilppua
  • 1 nippusipuli
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Pitsimäisen ohuet spelttikrepit ovat saaneet täytteekseen savusiikaa ja pehmeää raejuustotahnaa.

Sekoita munat ja maito keskenään. Lisää jauhot, öljy ja suola. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Lisää kivennäisvesi. Paista taikinasta pitsimäisiä ohukaisia voissa tai öljyssä. Parhaat ohukaiset syntyvät valurauta- tai muurinpohjapannulla.

Ruodi siika. Sekoita raejuusto ja ranskankerma keskenään. Mausta seos sitruunalla, sipulirenkailla, tillillä, suolalla ja pippurilla. Jaa kala ja raejuustoseos ohukaisten päälle.

X