Reseptit

Daim-suklaamousse

Vastustamattoman ihanan suklaamoussen sattumina on rouhittua Daim-suklaata. Mousseen voit käyttää joko tummaa tai valkoista suklaata.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Suussa sulava Daim-suklaamousse saa viehkon maun konjakista. Joulun ykkösjälkkäri.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Daim-suklaamousse

  • 150 g Maraboun tummaa appelsiinisuklaata (myös valkoinen suklaa käy)
  • 1 dl rouhittua Daim-suklaata
  • 50 g voita
  • 2 keltuaista
  • 2 rkl konjakkia tai hyvin vahvaa kahvia
  • 2 valkuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Daim-suklaamousse tehdään helposti näin:

1. Paloittele Daim-suklaa ja voi kattilaan. Sulata seos hyvin miedolla lämmöllä, sekoita tasaiseksi. Nosta kattila pois levyltä ja lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten haaleaan suklaaseokseen. Mausta mousse konjakilla ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa kerma ja tomusokeri ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Kääntele vaahdot ja Daim-rouhe suklaaseokseen. Jaa mousse pieniin annosmaljoihin tai laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa. Daim-suklaamousse on parhaimmillaan, kun se on saanut hetken tekeytyä jääkaapissa, jolloin maut tasaantuvat.

Vinkki: Kokeile myös helppoa minttusuklaamoussea.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään Geisha-suklaamousse

X