Reseptit

Suklaa-marengit

Marenkivaahdon joukkoon lisätään rouhittua maitosuklaata. Suklaamarengit säilyvät rapeina tiiviissä rasiassa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 munan valkuaista
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g rouhittua maitosuklaata

Valmistusohje

Vatkaa valkuaiset kuivassa teräskulhossa vaahdoksi. Lisää sokerit vähitellen samalla vatkaten. Nosta kulho poreilevan kuumaa, mutta ei kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes marenki alkaa kovettua kulhon reunoilta.

Sekoita rouhittu suklaa marenkiin. Nostele taikina isoiksi nokareiksi leivinpaperille. Kuivata marenkeja 100-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat keveitä ja irtoavat helposti paperista. Pane uuninluukun väliin lusikka, jotta se pysyy hieman auki.

Lisää marenkiherkkuja:

suklaa_kanelimarengit

Suklaa-kanelimarengit

salmiakkimarengit

Salmiakkimarengit

marjat marengissa

Marjat marengissa

Kotiliesi.fi: Mansikka- ja pistaasimarengit

X