Suklaamoussekakku
Suklaamoussekakku kruunaa juhlien jälkiruokapöydän. Kuohkean kakun makunystyröitä hivelevän maun takana on sitruuna, joka yhdessä suklaan kanssa tekee herkusta vastustamattoman.
Ainekset
Suklaamoussekakku - pohja:
- 125 g tummaa suklaata
- 125 g voita tai margariinia
- 3 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl maissitärkkelystä
- 2 tl leivinjauhetta
kostutus:
- makeutettua kylmää kahvijuomaa
väliin:
- 200 g vaniljarahkaa
- 1/2 rasia (à 230 g) appelsiinimarmeladia
- suklaamoussea
suklaamousse:
- 4 liivatelehteä
- 250 g tummaa suklaata
- 2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
- 200 g vaniljarahkaa
- 1/2 dl makeutettua kahvijuomaa tai sitruslikööriä
koristeeksi
- suklaarouhetta tai muita suklaakoristeita
Valmistusohje
Suklaamoussekakku leivotaan helposti näin:
1. Pane suklaa ja rasva pieneen kattilaan ja sulata ne miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen.
2. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe. Lisää suklaa-rasvaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 35 minuuttia. Kumoa kakkupohja vuoasta ja anna jäähtyä.
4. Laita liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi.
5. Sulata suklaa pienessä pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä. Vatkaa vispikerma tai vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita vähän jäähtynyt suklaa ja vispikerma- tai vanilliinivaahto vaniljarahkan joukkoon.
6. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna kahvijuoma tai sitruslikööri ja liuota liivatelehdet kuuman nesteen joukkoon. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen suklaaseoksen joukkoon. Pidä seosta jääkaapissa, kunnes se alkaa hyytyä.
7. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta alin levy tarjoiluvadille. Kostuta kakkulevy kahvilla. Sekoita vaniljarahka ja appelsiinimarmeladi keskenään. Levitä seos kakkupohjan päälle. Levitä täytteen päälle kerros suklaamoussea. Nosta toinen kakkulevy täytteiden päälle ja kostuta sekin. Levitä jäljellä oleva suklaamousse kakun pinnalle ja reunoille.
8. Koristele suklaamoussekakku mieleiseksesi esimerkiksi suklaarakeilla, hedelmillä tai syötävillä kukilla.
Vinkki: Näin teet suklaamoussen.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan suklaa-bataattipalat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous