Vadelmaclafouti
Ranskalaisen perinnejälkiruoan, clafoutin, voi tehdä mistä kauden marjoista tai hedelmistä tahansa. Kun käytät vadelmia, lopputulos on hienostuneen raikas.
Ainekset
- 1 l tuoreita vadelmia
- (3 rkl makeaa viiniä tai likööriä)
- 1 dl sokeria
- 3 isoa munaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl luonnonjogurttia
- 1 dl kuohukermaa
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vanilja, jogurtti, viini ja kerma. Sekoita ja lisää lopuksi jauhot. Mausta taikina ripauksella suolaa.
2. Pane marjat mataliin, uuninkestäviin annosvuokiin tai yhteen isoon vuokaan. Kaada päälle taikina ja kypsennä 200-asteisessa uunissa, kunnes paistosten pinta on kevyesti ruskistunut ja taikina keskeltä kypsää.
3. Anna paistosten jäähtyä haaleaksi, tupsauta pinnalle vähän tomusokeria ja tarjoile vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous