Reseptit

Vadelmajäätelökakku

Tästä ei juhlien tarjottavat helpotu! Vadelmajäätelökakku syntyy nopeasti valmiista kääretortusta, jäätelöstä ja sorbetista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (400 g) valmis kääretorttu
  • 1 l vaniljajäätelöä
  • noin 1 l vadelmasorbettia
  • 1/2 l vadelmia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 pkt valkoista sokerimassaa

kaulimiseen:

  • tomusokeria

koristeet:

  • värillistä sokerimassaa

Valmistusohje

Vadelmajäätelökakku syntyy nopeasti valmiista kääretortusta, jäätelöstä ja sorbetista.

1. Vuoraa 1,5 litran vetoinen pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa kääretortusta melko ohuita viipaleita ja vuoraa kulho niillä. Ota jäätelö ja sorbetti hetkeksi huoneenlämpöön. Vatkaa jäätelö sähkövatkaimella pehmeäksi ja levitä vuoratun kulhon reunoille. Sekoita vadelmat sorbettiin sähkövatkaimella ja täytä kakun keskusta. Peitä astia foliolla ja pane kovettumaan pakastimeen noin kolmeksi tunniksi.

2. Kauli sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen niin suureksi levyksi, että se riittää peittämään kakun. Vatkaa kerma vaahdoksi. Ota kakku pakastimesta ja levitä pinnalle ohut kerros kermavaahtoa, nosta päälle sokerimassalevy, painele se kevyesti kiinni kakun pintaan. Siisti kakun alareuna tasaiseksi terävällä veitsellä. Kauli värillinen massa levyksi ja ota muotilla levystä kuvioita.

3. Sipaise kuviot kevyesti kermavaahdolla ja kiinnitä kakun pintaan. Pakasta kakku uudelleen. Ota kakku huoneenlämpöön parikymmentä minuuttia ennen tarjoamista.

X