Vadelmajäätelökakku
Tästä ei juhlien tarjottavat helpotu! Vadelmajäätelökakku syntyy nopeasti valmiista kääretortusta, jäätelöstä ja sorbetista.
Ainekset
- 1 (400 g) valmis kääretorttu
- 1 l vaniljajäätelöä
- noin 1 l vadelmasorbettia
- 1/2 l vadelmia
- 1 dl kuohukermaa
- 1 pkt valkoista sokerimassaa
kaulimiseen:
- tomusokeria
koristeet:
- värillistä sokerimassaa
Valmistusohje
Vadelmajäätelökakku syntyy nopeasti valmiista kääretortusta, jäätelöstä ja sorbetista.
1. Vuoraa 1,5 litran vetoinen pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa kääretortusta melko ohuita viipaleita ja vuoraa kulho niillä. Ota jäätelö ja sorbetti hetkeksi huoneenlämpöön. Vatkaa jäätelö sähkövatkaimella pehmeäksi ja levitä vuoratun kulhon reunoille. Sekoita vadelmat sorbettiin sähkövatkaimella ja täytä kakun keskusta. Peitä astia foliolla ja pane kovettumaan pakastimeen noin kolmeksi tunniksi.
2. Kauli sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen niin suureksi levyksi, että se riittää peittämään kakun. Vatkaa kerma vaahdoksi. Ota kakku pakastimesta ja levitä pinnalle ohut kerros kermavaahtoa, nosta päälle sokerimassalevy, painele se kevyesti kiinni kakun pintaan. Siisti kakun alareuna tasaiseksi terävällä veitsellä. Kauli värillinen massa levyksi ja ota muotilla levystä kuvioita.
3. Sipaise kuviot kevyesti kermavaahdolla ja kiinnitä kakun pintaan. Pakasta kakku uudelleen. Ota kakku huoneenlämpöön parikymmentä minuuttia ennen tarjoamista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous