Reseptit

Vaniljainen jogurttijäädyke

Vaniljainen jogurttijäädyke valmistuu pakastimessa noin neljän tunnin ajan.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g luonnonjogurttia (10 %)
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 luomumunaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 2–3 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • juoksevaa hunajaa
  • paahdettuja pähkinöitä
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi, lisää jogurtti. Vaahdota kerma ja lisää jäädykeseokseen. Tarkasta seoksen maku ja lisää halutessasi sokeria. Kaada seos noin litran vetoiseen kakku- tai jäädykevuokaa. Pakasta vähintään neljäksi tunniksi.

2. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Valuta sen päälle juoksevaa hunajaa ja koristele paahdetuilla pähkinöillä ja mintunlehdillä.

Vinkki: Laktoositon jogurttijäädyke syntyy laktoosittomasta luonnonjogurtista ja vispikermasta.

X