Vaniljainen jogurttijäädyke
Vaniljainen jogurttijäädyke valmistuu pakastimessa noin neljän tunnin ajan.
Ainekset
- 500 g luonnonjogurttia (10 %)
- 3 dl kuohukermaa
- 3 luomumunaa
- 3/4 dl sokeria
- 2–3 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- juoksevaa hunajaa
- paahdettuja pähkinöitä
- tuoretta minttua
Valmistusohje
1. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi, lisää jogurtti. Vaahdota kerma ja lisää jäädykeseokseen. Tarkasta seoksen maku ja lisää halutessasi sokeria. Kaada seos noin litran vetoiseen kakku- tai jäädykevuokaa. Pakasta vähintään neljäksi tunniksi.
2. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Valuta sen päälle juoksevaa hunajaa ja koristele paahdetuilla pähkinöillä ja mintunlehdillä.
Vinkki: Laktoositon jogurttijäädyke syntyy laktoosittomasta luonnonjogurtista ja vispikermasta.
Kommentit
Hei Indo
Kiitos kommentistasi. Olet aivan oikeassa, tuossa vinkin antajalla on sattunut ajatusvirhe. Virhe on nyt korjattu.
Ruoka.fi:n toimitus/Leena
Kommentit
Mitenköhän ihmeessä runsasrasvaisemmalla vispikermalla tulisi vähärasvaisempaa jäädykettä?
Hei Indo
Kiitos kommentistasi. Olet aivan oikeassa, tuossa vinkin antajalla on sattunut ajatusvirhe. Virhe on nyt korjattu.
Ruoka.fi:n toimitus/Leena
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous