Vihreä kasviskeitto ja minttu-mantelipesto

Vihreä kasviskeitto ja minttu-mantelipesto 

4 annosta
30-60 min
Keskitaso

Ainekset

200 g lehtikaalia
1 iso purjosipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 punainen chilipalko
2 rkl oliiviöljyä
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
1.2 l hyvää kasvislientä
3 rkl hienonnettua timjamia
1 rkl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
200 g sokeriherneen palkoja

pesto:

1 ruukku vahvaa minttua
1 ruukku basilikaa
3 rkl manteleita
n. 1 dl mietoa oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Teresa Välimäen kevyen ja raikkaan kasviskeiton kruunaa minttu-mantelipesto. Kasviskeiton voi valmistaa muistakin kaaleista kuin lehtikaalista. Kokeile kasviskeittoa vaikkapa valko- tai kurttukaalista. Kevyt kasviskeitto valmistuu alle tunnissa. Poimi tästä Teresan maukas kasviskeiton resepti.

1. Suikaloi lehtikaali ja purjosipuli. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili.

2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää kaali- ja purjosuikaleet, curry, paprikajauhe, liemi, timjami ja hunaja. Kiehauta ja keitä 15–20 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

3. Suikaloi sokeriherneenpalot ja lisää keittoon. Anna keiton tekeytyä kannen alla 5–10 minuuttia.

4. Valmista pesto. Mittaa kapeaan korkeaan kulhoon minttu, basilika, mantelit ja öljy. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat