Vinkit Hedelmäopas

Herkkuja omenasta – 10 tapaa hukata omenasato

Kaipaatko uusia omenareseptejä perinteisten piirakkareseptien rinnalle? Upota syksyn omenasato upeisiin hilloihin ja jälkiruokiin. Kokeile kotimaista omenaa myös suolaisiin ruokiin ja salaatteihin.

Teresa Välimäen mehevät marsipaanilla täytetyt uuniomenat ja vaniljakastike kruunaavat syksyn ateriat. Herkullisten uuniomenoiden välissä maistuvat pistaasipähkinät ja marsipaani sekä kaneli.

Omenainen tiramisu

Tiramisu on yksi kuuluisimpia italialaisiajälkiruokia. Tiramisussa maistuvat kahviin kostutetut keksit, mantelilikööri ja täyteläinen mascarponejuusto. Tässä reseptissä tiramisu raikastetaan hapokkailla omenilla.

Pirteä päivä alkaa herkullisella omena-kurkku -smoothiella. Vihreät kotimaiset omenat ja kotimainen kurkku ovat kevyitä herkkuja. Kurkussa on energiaa vain 10 kcal/100 g ja omenassa 32 kcal/100 g. Molemmissa on kuitenkin runsaasti kivennäisaineita, vitamiineja ja roppakaupalla terveyttä edistäviä antioksidantteja.

Uunissa hautuu kuin itsestään omenanainen uunipuuro. Kuorineen viipaloidut omenat antavat mukavaa makua ja suutuntumaa uunipuurolle.

Kokeile paistettuja timjamiomenoita Teresa Välimäen tapaan. Metästys- ja linnustusaikaan omenoista syntyy mainio lisuke esimerkiksi sorsapaistille. Timjami maustaa makean hapokkaat omenat uudelle tasolle.

omena-pekonipasta

Omena-pekonipasta on upea makuyhdistelmä suolaista ja makeaa. Tämä herkullinen pasta-annos valmistuu alle 30 minuutissa ja maustuu vielä feta-juustomurusilla.

Tsatsiki on raikas kastike, joka sopii melkein mihin vain: salaatinkastikkeeksi, leipien täytteeksi, pihvin tai kalan kaveriksi. Yleensä se tehdään kurkusta, mutta kokeilepa vaihteeksi omenaa.

Herkullinen omenapannari maistuu jälkiruokana, välipalana tai vaikka syksyn brunssipöydässä. Se tyydyttää makeannälän.

Kardemumma tuo potkua karviais-omenahilloon. Kokeile hilloa lempijuustosi  kanssa.

Omenasatoa säilömällä syksyn maut saa huulilleen myös talvella. Maukas hillo syntyy, kun sekoittaa omenan joukkoon luumuja. Tässä reseptissä omena-luumuhillo maustetaan kanelilla ja tähtianiksella.

Kuvat: Kuvapalvelu/Otavamedia ja Colourbox.com

Koonnut: Leena Kalliokoski

Lisää omenareseptejä:

Omena-puolukkapiirakka

Puolukoilla säväytetty omenapiirakka

188607-aamun_kuitupommi.jpg

Omena-vadelma-kuitupommi lasissa 

 Kotiliesi.fi:n sivuilta:

Omena-minttuhillo
Rosmariini-omenasose
Omenasalaatti

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti