Katkarapupasta
Tämä katkarapupasta valmistuu alle puolessa tunnissa.
Ainekset
- 250 g pastaa
- vettä
- mineraalisuolaa
- tilkka öljyä
lisäksi:.
- 1-2 sipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 paprika
- 2 tomaattia
- tilkka öljyä
- 150-200 g kuorittuja pakastekatkarapuja
- 2 rkl kapriksia
- ½ sitruunan mehu
- pari tippaa tabascoa tai muuta tulista maustekastiketta
- 1 tl sokeria
- ripaus mineraalisuolaa
- ripaus mustapippuria
- tuoretta basilikaa
pinnalle:
- parmesaania tai muuta voimakkaan makuista juustoa
Valmistusohje
Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi mineraalisuolalla maustetussa vedessä, johon on lisätty tilkka öljyä. Valuta pasta.
Tee pastan kypsyessä lisäkeseos. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista siemenet ja hienonna paprikanpuolikkaat. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.
Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit sekä valkosipulinkynnet ja kuullota niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää paprika, tomaattikuutiot, katkaravut, kaprikset ja sitruunamehu. Mausta seos tabaskolla tai muulla tulisella maustekastikkeella, sokerilla, mineraalisuolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna ja höystä hienonnetulla basilikalla. Lisää seos valutetun pastan joukkoon.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous