Reseptit

Luumukiisseli

Luumukiisseli on perinteikäs joulun jälkiruoka joka maistuu sellaisenaan tai riisipuuron kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Luumukiisseli

  • 1 pussi (250 g) kivettömiä luumuja
  • 7 dl vettä
  • 1 kpl kanelitanko
  • 2 1/2 rkl perunajauhoja
  • 1/2 dl kylmää vettä

pinnalle:

  • sokeria

Valmistusohje

Luumukiisseli valmistuu näin helposti:

1. Pane luumut, vesi ja kanelitanko kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Nosta kypsät luumut reikäkauhalla tarjoiluastiaan ja poista kanelitanko.

2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos ohuena nauhana kuuman liemen joukkoon.

3. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Kaada kiisseli luumujen päälle. Ripottele pinnalle sokeria, joka estää kuoren muodostumisen kiisselin pinnalle. Tarjoa luumukiisseli riisipuuron kaverina aamiaisella tai  kermavaahtonokareen kanssa jälkiruokana.

Saatat pitää myös muista luumuisista jälkiruoista, kuten kevyestä ja helposta luumurahkasta, marenkisesta mascarpone-luumujälkiruoasta , riisivanukkaasta ja mehustetuista luumuista tai tomusokerilla hunnutetusta luumuisesta maustekakusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään jouluinen luumutäytekakku

X