Reseptit

Banaanipannarit ja hunajajogurttia

Banaanipannareilla ja hunajajogurtilla aamu alkaa hyvin. Pannukakut voivat olla myös terveellisiä, kun taikina tehdään piimään, ja jauhoina käytetään täysjyvää.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Astetta terveellisemmät letut tehdään banaanista ja täysjyväjauhoista.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Banaanipannarit:

  • 2 ½ dl piimää
  • 1 kypsä banaani murskattuna
  • 1 iso kananmuna
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • n. 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa

Paistamiseen:

  • kookosöljyä

Tarjoiluun:

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • ripaus kanelia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 kypsä banaani

Valmistusohje

Banaanipannarit tehdään näin helposti:

Banaanipannarit syntyvät piimätaikinasta, hunaja ja kookosöljy tuovat näihin pannukakkuihin herkullisen maun.

1. Kuori ja murskaa banaani haarukalla matalalla lautasella. Sekoita kulhossa piimä ja murskattu banaani. Vispilöi joukkoon kananmuna, kookosöljy ja hunaja. Yhdistä ja sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää ne piimäseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota noin 15 minuuttia.

2. Paista taikinasta lettupannulla kookosöljyssä paksuja, kuohkeita pannukakkuja.

3. Sekoita jogurtin joukkoon kaneli ja hunaja. Viipaloi banaani.

4. Tarjoile pannukakut lämpiminä maustetun jogurtin ja banaaniviipaleiden kera.

Kaipaatko lisää pannukakkureseptejä? Kokeile vaikkapa herkullisia vegaanisia pannukakkujavaniljaista pannukakkua tai
omenapannukakkua.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään Ahvenanmaan pannukakku

X