Reseptit

Grillattu ananas

Grillattu ananas maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi kypsennetyn lihan kylkiäisenä. Jos päätät tarjoilla ananasta grillijuhlien jälkiruokana, mausta hedelmä rommilla. Näin saat ananakseen upeaa aromia.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ananas
  • yhden sitruunan mehu
  • ruoka

Valmistusohje

Grilliaterian jälkiruoaksi voi grillata tuoretta ananasta- Grillattavan ananaksen voi maustaa pelkästään sokerilla ja sitruunamehulla, mutta sen voi maustaa myös rommilla.

Näin grillaat ananaksen:

Poista ananaksesta kärki ja kanta. Kuori hedelmä ja poista siitä mustat ”silmät”. Halkaise ananas ja leikkaa puolikkaat neljään osaan. Poista puumainen keskusta.
Valuta ananaslohkoille sitruunamehu ja mausta ne ruokosokerilla.

Grillaa ananaslohkoja silloin tällöin käännellen, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Tarjoa vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

X