Reseptit

Helppo kaalilaatikko

Nauti tämä kevyt kaalilaatikko puolukkasurvoksen kanssa.

Teksti:
Elisa Johansson
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo kaalilaatikko:

  • 1 l rasvatonta maitoa
  • 1.5 dl riisi-ohraseosta
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1 kg valkokaalia
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • 400 g paistijauhelihaa tai 4 dl kiehautettuja, hienonnettuja sieniä
  • 2 sipulia varsineen
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • muutama tuore meiraminoksa tai 1 rkl kuivattua meiramia
  • 2 munaa

Valmistusohje

Helppo kaalilaatikko tehdään näin:

Helppo kaalilaatikko on myös kevyt kaalilaatikko.

  1. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää riisi-ohraseos. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Mausta puuro suolalla.
  2. Hienonna puuron kypsyessä kaali ja keitä sitä miedosti suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia tai kunnes kaali on pehmennyt. Valuta kaali.
  3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipulit sekä niiden varret ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon kuullottumaan. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Jos käytät sieniä, hauduta niitäkin sipulin kanssa muutama minuutti. Lisää tarvittaessa pannuun tilkka öljyä.
  4. Sekoita keskenään puuro, kaali ja jauheliha-sipuliseos. Mausta seos hienonnetulla tuoreella meiramilla tai kuivatulla meiramilla ja lisää joukkoon munat.
  5. Kaada seos yhteen suureen tai pariin pienempään voideltuun uunivuokaan ja kypsennä kaalilaatikkoa 175 asteen uuninlämmössä 1–1 1/2 tuntia.
  6. Tarjoa tämä  helppo kaalilaatikko puolukkasurvoksen kanssa.

Vinkki: Kokeile myös lehtikaalilaatikkoa tai laiskan kokin unelmaa, mutkatonta kaalivuokaa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Valmista itse kaalikääryleet – näin takuulla onnistut

 

X