Reseptit

Janssonin silakkapihvit

Annostele silakkapihvien päälle maukasta anjovisvoita.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g silakkafileitä
  • suolaa, pippuria
  • tilli- ja ruohosipulisilppua
  • 2 munaa
  • 3 dl jauhettuja hapankorppuja tai ruiskorppujauhoja
  • voi-öljyseosta paistamiseen

Maustevoi

  • 100 g pehmeää voita
  • 1 rasia (125 g) anjovista

Valmistusohje

1. Pane puolet silakkafileistä työlaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle vihersilppua. Nosta päälle toinen filee. Kasta pihvit ensin rikkivatkattuun munaan, sitten jauhettuihin hapankorppuihin tai suolaripauksella maustettuihin korppujauhoihin.

2. Paista pihvit ruskeiksi voi-öljyseoksessa. Tee maustevoi sähkövatkaimella. Murskaa anjovikset haarukalla, lisää pehmeä voi ja sekoita tahnaksi. Tarjoa anjovisvoi kuumien silakkapihvien pinnalle annosteltuna.

X