Reseptit

Kantarellirisotto

Risotto on ruokalajien klassikko ja erityisen hyvin se valmistuu metsän omista sienistä. Kantarellirisotto viimeistellään yrteillä ja parmesaanilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kantarellirisotto

  • 250 g (noin 1 l) kantarelleja
  • 3 sipulia varsineen
  • 2 rkl öljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5 dl kasvislientä
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • rucolaa tai tuoreita yrttejä, esim. kirveliä
  • parmesaaniraastetta tai -lastuja

Valmistusohje

Kantarellirisotto valmistuu näin helposti.

Puhdista ja paloittele kantarellit.  Kuori ja hienonna sipulit.

Kuumenna öljy padassa. Lisää sienet sekä sipulit ja paista niitä, kunnes sienistä on neste haihtunut ja sipulit ovat hieman pehmenneet. Lisää riisi ja sekoita hetki, kunnes se on lasittunut.

Lisää valkoviini ja keitä, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää sitten kasvisliemi pienissä erissä ja anna liemen imeytyä riisiin ennen kuin lisäät uutta lientä. Kypsennä riisiä yhteensä noin 20 minuuttia eli kunnes se on kypsää, mutta vielä napakan tuntuista.

Höystä valmis kantarellirisotto yrteillä ja parmesaanilla.

Lisää kantarelliherkkuja:

Nappaa talteen myös ohje Sami Kurosen kermaiseen kantarellikeittoon. Tämä loppukesän odotettu kantarelliherkku ja rapsakka pekoni ovat vastustamaton yhdistelmä.

Katso myös Kotiliedestä gluteenittoman kantarelli-kasvispastan ohje.

X