Reseptit

Katkarapucocktail Teresa Välimäen tapaan

Parhaat juhlat kruunaa hyvä ruoka. Aloita juhla-ateria Teresa Välimäen raikkaalla katkarapucocktaililla. Tarjoile katkarapu­cocktailin kanssa paahdettua briossia. Ihana maku­yhdistelmä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g isoja katkarapuja sulatettuna
  • 1 vihreä chilipalko
  • 1 kirpeä vihreä omena kuutioina
  • 100 g sokeriherneitä suikaleina
  • 3 rkl hienonnettua korianteria
  • 1 limetin mehu ja puolikkaan kuori
  • 3 tl hyvää oliiviöljyä
  • 0.5 tl sokeria
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Valuta katkaravut tarvittaessa ja laita ne kulhoon.

2. Lisää vihreä chili, omenakuutiot, sokeriherneet ja korianteri. Sekoita joukkoon myös limetin mehu ja raastettu kuori, oliiviöljy sekä sokeri, suola ja mustapippuri.

3. Kääntele maut hyvin sekaisin ja nosta kulho jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

4. Annostele katkarapucocktail kauniisiin annosmaljoihin ja tarjoile hyvän leivän tai patongin kanssa.

X