Lehtikaalikääryleet
Lehtikaali on oikeaa superruokaa, sillä se sisältää runsaasti C-ja A-vitamiinia. Tässä reseptissä lehtikaalista valmistetut kääryleet saavat kaverikseen kasviksia ja sieniä.
Ainekset
- n. 200 g lehtikaalin lehtiä (8-10 kpl)
- vettä ja suolaa
täyte:
- 2 dl keitettyjä ohrasuurimoita
- 2 + 1 rkl oliiviöljyä
- 1-2 limetin mehu
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- ripaus sokeria
- 1 ruukku minttua
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 1 punainen paprika suikaloituna
- 100 g siitakesieniä suikaloituna
- 2 kypsää avokadoa
- 1 limetin mehu
- ripaukset suolaa ja sokeria
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Voimakkaanmakuista lehtikaalia kannattaa suosia ruuanlaitossa, sillä sen C-ja A-vitamiinipitoisuus on erittäin korkea. Se sisältää myös runsaasti karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa. Teresa Välimäen lehtikaalikääryleet ovat nopeammat ja helpommat valmistaa kuin perinteiset kaalikääryleet. Kokeile täytteessä erilaisa kasviksia ja sieniä.
1. Ryöppää huuhdeltuja lehtikaalin lehtiä (joiden lehtiruotia on ohennettu vihannesveitsellä) suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pari kolme minuuttia. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Sekoita kypsien ohrasuurimoiden joukkoon 2 rkl oliiviöljyä, limetin mehua ja suolaa sekä mustapippuria. Lisää joukkoon hienonnettu minttu ja lehtipersilja. Jätä maustumaan.
3. Kuullota paprika- ja siitakesuikaleet pehmeiksi paistinpannulla ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
4. Lusikoi lehtikaalin lehdille maustettuja ohrasuurimoita ja paprika- ja siitakesuikaleita. Kääri lehdet päistä avoimiksi kääryleiksi ja nosta uunivuokaan. Nosta vuokaan myös miniterttutomaatit ja paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
5. Murskaa avokadot haarukalla ja mausta limetin mehulla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Tarjoile kääryleet tomaattien ja avokadomurskan kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous