Reseptit

Lehtikaalivokki

Vokkaa lehtikaalit pikaisesti niin, että ne säilyttävät rapean rakenteen.

Teksti:
SuVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g lehtikaalia vihreänä tai punaisena
  • 2 porkkanaa raastettuna tai suikaloituna
  • 1 rs (250 g) erivärisiä kirsikka­tomaatteja
  • 100 g siitakesieniä
  • 100 g cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl seesaminsiemenöljyä

Valmistusohje

1. Pese lehtikaalit, valuta lävi­kössä ja leikkaa ohuiksi suika­leiksi. Kuori ja raasta porkka­nat karkeaksi raasteeksi. Pese kirsikkatomaatit ja halkaise. Puhdista siitakesienet tarvit­taessa. Leikkaa cashewpähki­nät rouheeksi. Kuori ja raasta inkivääri.

2. Kuumenna oliiviöljy paisto­ kasarissa tai wok­pannulla. Lisää lehtikaalit, porkkanat, siitakesienet, cashewpähki­nät, inkivääri, kurkuma ja suola. Paista 3–4 minuuttia, kunnes lehtikaalit ovat hie­man pehmenneet. Lisää jouk­koon kirsikkatomaatit, seesa­minsiemenet ja seesaminsie­menöljy. Tarjoile lämpimänä.

Kasvisvokista virtaa päivään:

Kaalivokki

Kaalivokki

vihreä vokki

Vihreä vokki

paistettua tempehiä ja kasviksia

Paistettua tempehiä ja kasviksia

Kotiliesi.fi: Lehtikaalivokki

X