Maitohorsmamunakas
Maitohorsma sisältää runsaasti C-vitamiinia ja kasvia käytetään myös osana ruoanlaittoa. Maitohorsmamunakas tarjoillaan villivihanneksista, oliiveista ja aurinkokuivatuista tomaateista sekoitetun salaatin kanssa.
Ainekset
- 2 kourallista tuoretta maitohorsmaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- hieman suolaa
- hieman muskottia
- 2 varrellista sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- öljyä
- 4 munaa
- tilkka kirkasta viinaa, vettä tai kivennäisvettä
Valmistusohje
- Huuhdo maitohorsmat huolellisesti ja hienonna ne. Pane hienonnetut maitohorsmat kulhoon.
- Sekoita oliiviöljy, viinietikka ja kuivattu rakuuna sekä hieman suolaa ja muskottia keskenään.
- Kaada seos maitohorsman päälle ja anna maustua noin puoli tuntia.
- Hienonna sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistinpannussa. Lisää marinoitu maitohorsma ja anna muhia jonkin aikaa.
- Ota seos pannusta pois.
- Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne haarukalla rikki. Lorauta joukkoon tilkka viinaa, vettä tai kivennäisvettä.
- Kaada munakasseos pannuun, anna hyytyä hetki ja levitä vihannesseos päälle.
- Pane kansi päälle ja kypsennä munakasta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Voit tarjota maitohorsmamunakkaan sellaisenaan tai kääntää sen kannen avulla ja kypsentää toiseltakin puolelta muutaman minuutin.
- Tarjoa maitohorsmamunakas villivihanneksista, oliiveista ja aurinkokuivatuista tomaateista sekoitetun salaatin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous