Reseptit

Mummon mustikkapiirakka

Mummon mustikkapiirakka vie mielen lapsuuden kesiin. Tässä helppo ja nopea, mutta ah, niin herkullinen piirakka mustikoista. Tarjoile perinteinen mummon mustikkapiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Mummon mustikkapiirakka on kesäleivonnainen vailla vertaa!

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mummon mustikkapiirakka

  • 4 munaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 1 dl maitoa tai kermaa

päälle:

  • 1 l mustikoita

pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Mummon mustikkapiirakka valmistuu helposti näin:

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, sulatettu rasva ja neste. Sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Ripottele mustikat päälle.

3. Paista mustikkapiirakkaa 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla noin puoli tuntia.

4. Mummon mustikkapiirakka saa jäähtyä. Sen jälkeen pinnalle siivilöidään tomusokeria. Tarjoa mustikkapiirakka perinteisesti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

 Vinkki: Kokeile myös vanhanajan mustikka-pullavanukasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy mustikkasadosta iki-ihana mustikka-valkosuklaakakku

X