Reseptit

Mureat juustokeksit

Nämä juustokeksit ovat niin mureita, että ne oikein sulavat suuhun. Tarjoa juustolautasen tai hillon kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1.5 rkl Kylmää vettä
  • 50 g juustoraastetta
  • 1 kpl kananmuna
  • unikonsiemeniä

Valmistusohje

Mureat juustokeksit maistuvat juustojen ja hillon kanssa.

  • Nypi jauho-leivinjauhoseos ja voi sekaisin sormin tai käytä monitoimikonetta. Lisää juustoraaste ja vesi nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Tee taikinasta pötkö ja anna sen kovettua jääkaapissa.
  • Leikkaa pötköstä reilun sentin paksuisia viipaleita ja pane ne pellille. Painele viipaleisiin haarukalla koristeet, sipaise keksit munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.
X