Nigella Lawsonin syllabub-jälkiruoka
Syllabub -jälkiruoka on yksi tv-kokki Nigella Lawsonin bravuureista. Tässä versiossa jäljitellään turkkilaisten makeisten makumaailmaa.
Ainekset
- 1.8 dl Cointreauta
- 2 dl sitruunan mehu
- 1 dl sokeria
- 6 dl kuohukermaa
- 2 rkl ruusuvettä
- 2 rkl appelsiininkukkavettä
- pistaasirouhetta
Valmistusohje
Sekoita Cointreau, sitruunamehu ja sokeri suuressa kulhossa. Hämmennä, kunnes sokeri on suurin piirtein liuennut. Lisää kerma pikkuhiljaa samalla sähkövatkaimella. Kun kerma on pehmeää ja kuohkeaa vaahtoa, lisää kukkaisvedet. Jatka vatkaamista, kunnes kerma on ilmavaa, pehmeästi muodossaan pysyvää vaahtoa. Vaahto saa mieluummin olla liian löysää kuin paksua.
Täytä pienet kupit tai lasit ääriään myöten kermavaahtopilvellä. Ripottele päälle pistaasirouhetta.
Ohje kirjasta Syötävän hyvää (WSOY)
Katso myös:
Kotiliesi: Malibulla maustettu mangomousse
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous