Reseptit

Pähkinäiset porkkanapihvit ja tuoretomaattisalsa

Pähkinäiset porkkanapihvit tarjoillaan tuoretomaattisalsan kanssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Pähkinät ja kikherneet tekevät porkkanapihveistä ruokaisia.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pähkinäiset porkkanapihvit:

  • 300 g porkkanaa
  • 1 tlk esikeitettyjä kikherneitä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl hasselpähkinöitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 1/2 tl juustokuminaa
  • 2 rkl kauraleseitä
  • 1 kananmuna
  • 1 ripaus suolaa

Paistamiseen:

  • öljyä

Tomaattisalsa:

  • 4 tomaattia
  • 2-3 rkl hienonnettua minttua
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Pähkinäiset porkkanapihvit valmistuvat helposti näin:

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Murskaa hasselpähkinät tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi.

2. Kuumenna öljy ja juustokumina pannulla. Lisää sipulit ja anna kuullottua. Sekoita joukkoon pähkinämurska ja puolet porkkanaraasteesta. Anna seoksen jäähtyä hetki. Nosta seos kikherneiden kanssa monitoimikoneeseen. Lisää joukkoon kauraleseet ja kanamuna sekä suola. Aja leikkuuterällä hienoksi. Poista terä ja sekoita lusikalla joukkoon loput porkkanaraasteesta. Muovaa taikinasta paksuhkot porkkanapihvit.

3. Paista öljytyllä ohukaispannulla miedolla lämmöllä pihvejä. Hienonna tomaatit ja sekoita hienonnetun mintun, oliiviöljyn ja mausteiden kanssa. Tarjoa lämpimät pähkinäiset porkkanapihvit tuoretomaattisalsan kanssa.

Vinkki: Kokeile porkkanapihvien kanssa myös raikasta kreikkalaista tsatsikia.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet tuliset kasvispyörykät

X