Pähkinäiset porkkanapihvit ja tuoretomaattisalsa
Pähkinäiset porkkanapihvit tarjoillaan tuoretomaattisalsan kanssa.
Ainekset
Pähkinäiset porkkanapihvit:
- 300 g porkkanaa
- 1 tlk esikeitettyjä kikherneitä
- 1 pieni sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 rkl hasselpähkinöitä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 1/2 tl juustokuminaa
- 2 rkl kauraleseitä
- 1 kananmuna
- 1 ripaus suolaa
Paistamiseen:
- öljyä
Tomaattisalsa:
- 4 tomaattia
- 2-3 rkl hienonnettua minttua
- 2 tl oliiviöljyä
- 1 ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Pähkinäiset porkkanapihvit valmistuvat helposti näin:
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Murskaa hasselpähkinät tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi.
2. Kuumenna öljy ja juustokumina pannulla. Lisää sipulit ja anna kuullottua. Sekoita joukkoon pähkinämurska ja puolet porkkanaraasteesta. Anna seoksen jäähtyä hetki. Nosta seos kikherneiden kanssa monitoimikoneeseen. Lisää joukkoon kauraleseet ja kanamuna sekä suola. Aja leikkuuterällä hienoksi. Poista terä ja sekoita lusikalla joukkoon loput porkkanaraasteesta. Muovaa taikinasta paksuhkot porkkanapihvit.
3. Paista öljytyllä ohukaispannulla miedolla lämmöllä pihvejä. Hienonna tomaatit ja sekoita hienonnetun mintun, oliiviöljyn ja mausteiden kanssa. Tarjoa lämpimät pähkinäiset porkkanapihvit tuoretomaattisalsan kanssa.
Vinkki: Kokeile porkkanapihvien kanssa myös raikasta kreikkalaista tsatsikia.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet tuliset kasvispyörykät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous