Reseptit

Paistettua parsaa osterikastikkeessa (Phad Noomaifarang Naammanhoi)

Paistettu parsa tarjoillaan keitetyn riisin kanssa. Tällä ohjeella voit valmistaa muitakin kasviksia.

Teksti:
Sirpa Talka ja Niramon Thanuddhanusilp

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g parsaa viipaleina
  • 1 rkl öljyä
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 3 rkl osterikastiketta
  • 0.5 dl kuumaa kasvislientä
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Tuore parsa saa lisämakua valkosipulista ja osterikastikkeesta.

Leikkaa parsoista pois kova tyviosa. Kuumenna kattilassa vettä ja keitä parsoja muutama minuutti. Nosta parsat vedestä keittiöpyyhkeelle.

Kuumenna wokkipannulla öljy ja kypsennä siinä valkosipuli. Nosta sipuli valumaan talouspaperin päälle. Pyöräytä parsat kuumassa öljyssä ja nosta ne tarjoilulautaselle.

Sekoita keskenään osterikastike, kasvisliemi ja sokeri. Valuta kastike parsoille ja koristele valkosipulilla. Tarjoa heti riisin kanssa.

Vinkki! Tähän tapaan voi kypsentää muitakin vihanneksia kuten kaalia, kukka- ja parsakaalia, sieniä tai porkkanaa. Kypsennysaika vaihtelee kasviksesta riippuen.

X