Reseptit

Paprika-tomaattikastike

Paprika-tomaattikastike maistuu esimerkiksi pastan kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 punaista paprikaa
  • 1 dl manteleita
  • 2 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl chilitahnaa
  • 1 viipale vaaleaa leipää (laktoositonta)
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Huuhdo ja halkaise paprikat, poista kanta sekä siemenet ja pane paprikanpuolikkaat grilliin. Paahda, kunnes kuoret ovat saaneet mustia väripilkkuja. Pane paprikanpuolikkaat hetkeksi muovipussiin ja poista niistä sitten kuoret.

Paahda manteleita paistinpannussa ilman rasvaa koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Huuhdo ja lohko tomaatit. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet.

Jauha kaikki kastikkeen aineet monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Mausta kastike maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

X