Perinteiset laskiaispullat
Tässä perinteisten laskiaispullien ohje.
Ainekset
- 2 1/2 dl maitoa
- 25 g hiivaa tai pussi kuivahiivaa
- 1 1/4 dl sokeria
- 1/2 rkl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 9 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl suolaa
- 100 g pehmeää voita tai margariinia
pinnalle:
- munaa
- strösseliä
täytteeksi:
- vaniljalla maustettua kermavaahtoa
- hilloa tai mantelimassaa
Valmistusohje
Murenna hiiva lämpimään maitoon. Lisää mausteet ja muna. Alusta jauhot taikinaan pitkään vaivaamalla, jotta syntyy kunnon sitko. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinan alla puoli tuntia.
Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa ilmat pois. Jaa taikina noin kymmeneen palaan ja pyörittele pikkupulliksi. Kohota hyvin ja voitele munalla. Ripottele pinnalle strösseliä ja paista pullia 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
Halkaise ja täytä pullat vasta täysin jäähtyneinä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous