Porkkanaleivokset
Suussa sulava kuorrute kruunaa klassikkoleivonnaisen.
Ainekset
- 100 g mantelirouhetta
- 5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl kanelia ja kardemummaa
- 1 prk (2 dl) kaurapohjaista kasvirasvasekoitetta (GoGreen)
- 1.5 dl rypsiöljyä
- 2 dl sokeria
- 2 dl fariinisokeria
Kuorrutus
- 1 pkt (150 g) tuorejuuston kaltaista soijalevitettä (Tofutti)
- 5 dl tomusokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl vaniljatahnaa
koristeluun
- pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
1. Paahda pähkinärouhetta kuivalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita kulhossa kasvirasvaseos, öljy, sokeri ja fariinisokeri. Lisää jauhoseos, pähkinät ja porkkanaraaste kevyesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun muotoiseen, noin 22 x 30 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.
3. Notkista soijalevite ja sekoita joukkoon tomusokeri, öljy ja vaniljatahna. Levitä kuorrutus täysin jäähtyneen kakkulevyn päälle. Koristele pähkinöillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous