Reseptit

Porkkanaleivokset

Suussa sulava kuorrute kruunaa klassikkoleivonnaisen.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g mantelirouhetta
  • 5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl kanelia ja kardemummaa
  • 1 prk (2 dl) kaurapohjaista kasvirasvasekoitetta (GoGreen)
  • 1.5 dl rypsiöljyä
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria

Kuorrutus

  • 1 pkt (150 g) tuorejuuston kaltaista soijalevitettä (Tofutti)
  • 5 dl tomusokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl vaniljatahnaa

koristeluun

  • pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

1. Paahda pähkinärouhetta kuivalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sekoita kulhossa kasvirasvaseos, öljy, sokeri ja fariinisokeri. Lisää jauhoseos, pähkinät ja porkkanaraaste kevyesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun muotoiseen, noin 22 x 30 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

3. Notkista soijalevite ja sekoita joukkoon tomusokeri, öljy ja vaniljatahna. Levitä kuorrutus täysin jäähtyneen kakkulevyn päälle. Koristele pähkinöillä.

X