Reseptit

Kermainen suppilovahverokeitto

Kermaisen pehmeä suppilovahverokeitto saa oman lorauksensa valkoviinistä. Tarjoile tämä maukas sienikeitto maalaisleivän kera.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kermainen suppilovahverokeitto

  • 6 dl suppilovahveroita
  • 1 kpl salottisipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 rkl voita
  • 3 dl kanalientä
  • 1 1/2 dl valkoviiniä
  • 2 kpl oksaa tuoretta timjamia
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 3 dl kermaa

Valmistusohje

Suppilovahverokeitto tehdään näin helposti:

Suppilovahverokeitto saa pehmeän makunsa kermasta ja pienen hapokkuuden valkoiviinistä.

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Puhdista sienet ja kuullota ne voissa pannulla. Lisää  suppilovahveroiden joukkoon sipulit, kanaliemi, viini, yrtit, suola ja pippuri ja kiehauta.
  2. Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi. Lisää sienikeiton joukkoon lämmitetty kerma ja anna hautua vielä hetken. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitto tuoreen maalaisleivän kera.

Tämän ohjeen antoi Annalle Piia Luoto, viinibaari Foxy Wine Housen toinen omistaja.

Piian viinivinkki suppiskeitolle: ”Suppiskeiton kanssa toimii hyvin tammitettu Chardonnay-viini, joka on aromeiltaan pähkinäinen, voinen ja tamminen eli  hyvin samanlainen kuin tämä kermainen sienikeitto”.

Suppilovahvero sopii monenlaisiin keittoihin:

823991-suppiskeitto.jpg

Suppilovahveroilla höystetty juustokeitto 

869760-Juuressosekeitto-paistettujen-sienten-kera.jpg

Juuressosekeitto paistettujen sienten kera

Maa-artisokkakeitto

Maa-artisokkakeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Suppilovahvero-porokeitto

X