Reseptit

Tattirisotto

Tattirisotto saa suussa sulavan kermaisen maun mascarponesta. Viimeistele tattirisotto parmesaanilla ja lisää pinnalle ruohosipulisilppua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tattirisotto:

  • 200 g risottoriisiä
  • oliiviöljyä
  • 1 salottisipuli
  • 100 g tuoreita tatteja tai muita metsäsieniä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 dl kuumaa kanalientä
  • 100 g raastettua parmesaania
  • 150 g mascarponetuorejuustoa
  • suolaa, mustapippuria
  • ruohosipulisilppua

Valmistusohje

Tattirisotto valmistuu näin helposti:

1. Hienonna tatit ja sipuli. Jos käytät tattirisottoon kuivattuja sieniä, liota ne ensin pehmeiksi lämpimässä vedessä.

2. Kuullota sieni-sipulisilppua hetki öljytilkassa. Lisää riisi ja kuumenna hetki sekoitellen. Kaada sekaan valkoviini ja anna kiehua, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kuuma kanaliemi vähitellen riisin sekaan. Kun edellinen erä on imeytynyt, lisää pari kauhallista uutta lientä. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää mascarpone ja parmesaaniraaste. Mausta tattirisotto suolalla ja pippurilla, lisää pinnalle ruohosipulisilppua.

3. Tarjoa tattirisotto heti.

Katso myös taleggio-juustolla maustettujen tattiperunoiden ohje.

Kurkkaa myös Kotilieden tattipastan ohje.

X