Reseptit

Vegaaninen porkkanakakku

Oliiviöljy antaa tähän Kahvila Sävyn porkkanakakkuun pikantin makuvivahteen. Kaneli tuo porkkanasoseen yhdistettynä piparkakkumaisen maun.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Porkkanakakku on vegaaniruokaa, vaikkei heti uskoisi.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

11

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaninen porkkanakakku:

  • 750 g porkkanasosetta
  • 5 1/4 dl fariinisokeria
  • 3 dl oliiviöljyä
  • 2 1/4 dl soijamaitoa tai mehua
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl perunajauhoja tai maizenaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 1/2 tl ruokasoodaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 1/2 rkl kanelia

Valmistusohje

Vegaaninen porkkanakakku leivotaan näin:

Vegaaninen porkkanakakku onnistuu tällä helsinkiläisen Kahvila Sävyn ohjeella takuuvarmasti. Taikinasta tulee kaksi kakkua.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Kaada porkkanasose kulhoon. Sekoita fariinisokeri, soijamaito ja öljy porkkanasoseeseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja sekoita ne nopeasti porkkana-öljyseokseen.

Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa (24 cm). Kaada taikina vuokiin ja paista kakkuja 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Päällystä kakut halutessasi sitruunalla maustetulla tomusokeri-vesikuorrutuksella tai perinteisellä tuorejuustokuorrutuksella. Koristele  porkkanakakku paahdetuilla pähkinöillä tai mantelilastuilla.

Ohje: Kahvila Sävy, Aleksis Kiven katu 12, Helsinki

Saatat pitää myös vegaanisesta juustokakusta, vegaanisista porkkanaleivoksista tai vegaanisesta taateli-kinuskipiirakasta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan helposti vegaaninen taateli-banaanikakku

X