Reseptit

Mont Blanc –jouluhalko

Samppanja kruunaa jälkiruokaherkun, jouluhalon.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kakkupohja

  • 2 kananmunaa
  • 50 g sokeria
  • 75 g voita
  • 40 g mantelijauhoja

Valkosuklaamousse

  • 2 keltuaista
  • 45 g sokeria
  • 125 g maitoa
  • 3 liivatelehteä
  • 200 g valkoista suklaata
  • 1 l kuohukermaa

Valmistusohje

1. Tee ensin kakkupohja: Sekoita munat ja sokeri. Lisää mantelijauhot, sitten pehmeä voi. Anna levätä jääkaapissa 2 tuntia.

2. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle sentin paksuiseksi levyksi, josta tulee halon pohja.Paista 160-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

3. Tee mousse: Valmista ensin vaniljakastike. Sekoita keltuaiset ja sokeri. Lisää maito. Kaada kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ja vältä kiehauttamista. Sekoita koko ajan puulastalla. Kun maito alkaa saostua, ota pois liedeltä. Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet. Kaada seos kulhoon paloitellun valkosuklaan päälle. Sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita se varovasti valkosuklaaseokseen. Vuoraa kapea, pitkä vuoka kelmulla. Kaada sinne valkosuklaavaahto. Aseta päälle vuoankokoiseksi leikattu, sentin paksuinen kakkupohja. Laita pakastimeen yöksi. Ota seuraavana päivänä pois vuoasta. Koristele ja tarjoa vadelmakastikkeen kanssa.

Resepti: Alain Bayon

Katso myös:

Jouluhalko eli Bûche de Noël, Ruoka.fi
Jouluhalko, Ruoka.fi
Pähkinäinen jouluhalko, Kotiliesi.fi

X