Reseptit

Salsa

Omassa keittiössä valmistetut salsa voittaa kaupan kastikkeet mennen tullen. Käytä ainostaan tuoreita ja hyviä raaka-aineita.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 tomaattia
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 sipuli
  • 2 vihreää chiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1–2 limetin mehu
  • 1–2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

Pese ja kuutioi tomaatit. Hienonna korianteri. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili, kopauta siemenet pois ja hienonna. Yhdistä ainekset. Kuori valkosipuli ja raasta joukkoon. Purista joukkoon limetin mehu. Lisää öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Laita kylmään maustumaan noin 30 minuutiksi.
Maista salsan kanssa itse tehtyjä nachoja.

Katso myös:

Paprikasalsa, Ruoka.fi
Vesimelonisalsa, Ruoka.fi
Tulinen tomaattisalsa (Salsa brava), Kotiliesi.fi

X