Reseptit

Perinteiset paksut blinit

Perinteisten paksujen blinien kanssa voi tarjota esimerkiksi kasvistartaria, rapu-kurkkucevichea ja selleri-saksanpähkinäsalaattia.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl kermaviiliä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maitoa, tummaa olutta tai kivennäisvettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voisulaa
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää sokeri sekä vehnäjauhot ja tattarijauhot. Peitä taikina liinalla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä kaksi tuntia.

2. Sekoita taikinan joukkoon juuri ennen paistamista kädenlämpöinen maito (tai kädenlämpöinen olut tai kivennäisvesi), suola, voisula, keltuaiset ja lisää viimeiseksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

3. Kuumenna blinipannu ja sulata siinä voita. Kypsennä blinejä miedolla lämmöllä, jotta paksu blini ehtii kypsyä keskeltä. Käännä ja paista kullanruskeaksi myös toiselta puolelta. Tarjoa blinit kasvistartarin, rapu-kurkkucevichen ja selleri-saksanpähkinäsalaatin kanssa.

Katso myös: Perunablinit savulohitartarin kera, Ruoka.fi
Kuohkeat blinit, Ruoka.fi
Ruisblinit, Kotiliesi.fi

X