Perinteiset paksut blinit
Perinteisten paksujen blinien kanssa voi tarjota esimerkiksi kasvistartaria, rapu-kurkkucevichea ja selleri-saksanpähkinäsalaattia.
Ainekset
- 4 dl kermaviiliä
- 25 g hiivaa
- 1 tl sokeria
- 2 dl tattarijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl maitoa, tummaa olutta tai kivennäisvettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voisulaa
- 2 keltuaista
- 2 valkuaista
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää sokeri sekä vehnäjauhot ja tattarijauhot. Peitä taikina liinalla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä kaksi tuntia.
2. Sekoita taikinan joukkoon juuri ennen paistamista kädenlämpöinen maito (tai kädenlämpöinen olut tai kivennäisvesi), suola, voisula, keltuaiset ja lisää viimeiseksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
3. Kuumenna blinipannu ja sulata siinä voita. Kypsennä blinejä miedolla lämmöllä, jotta paksu blini ehtii kypsyä keskeltä. Käännä ja paista kullanruskeaksi myös toiselta puolelta. Tarjoa blinit kasvistartarin, rapu-kurkkucevichen ja selleri-saksanpähkinäsalaatin kanssa.
Katso myös:
Perunablinit savulohitartarin kera, Ruoka.fi
Kuohkeat blinit, Ruoka.fi
Ruisblinit, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous