Reseptit

Ohuet blinit

Ohuiden blinien kanssa tarjoillaan marinoituja sieniä ja itse tehtyä hummusta.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 20 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • 3 dl tattarijauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 3 keltuaista
  • 2 rkl voisulaa
  • 3 valkuaista
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää 11/2 dl tattarijauhoja ja 1 dl vehnäjauhoja sekä 2 tl sokeria. Peitä kulho ja anna seistä huoneenlämmössä peitettynä 15 minuuttia.

2. Lisää loput jauhot, sokeri, maito, kolme keltuaista ja voisula. Sekoita hyvin ja anna taikinan olla peitettynä huoneenlämmössä vielä kaksi tuntia.

3. Lisää lopuksi kovaksi vaahdotetut valkuaiset ja suola. Paista ohuita, pannun kokoisia blinejä voissa valurautaiselle paistinpannulla. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi marinoituja herkkusieniä ja hummusta.

Katso myös:
Gluteenittomat blinit, Ruoka.fi
Blinit tervaoluesta, Ruoka.fi
Perunablinit, Kotiliesi.fi

X