Reseptit

Marinoidut sienet

Marinoidut sienet maistuvat ohuiden blinien ja hummuksen kanssa.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g herkkusieniä
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 1 rkl tuoretta lehtipersiljaa

Valmistusohje

Pese ja leikkaa sienistä kova kanta pois. Leikkaa ne neljään tai kuuteen osaan. Kuori ja hienonnat sipulit. Sekoita kaikki ainekset sienien joukkoon. Laita kylmään marinoitumaan noin tunniksi tai seuraavaan päivään. Tarjoa esimerkiksi ohuiden blinien ja hummuksen kera.

Katso myös: Sienisalaatti, Ruoka.fi
Metsäsienipikkelssi, Ruoka.fi
Suppishillo, Kotiliesi.fi

X