Reseptit

Hummus blineille

Tarjoa hummusta ohuiden blinien ja marinoitujen sienien kanssa.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk (380 g) kypsiä kikherneitä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1–2 rkl tahinia eli seesamin- siementahnaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1–2 tl kurkumaa
  • (n. 1/2 dl vettä)

Valmistusohje

Valuta kikherneet, jos käytät säilykettä. Soseuta ensin kikherneet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, lisää loput aineet. Soseuta tasaiseksi massaksi. Ohenna tarvittaessa vedellä. Tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Tarjoa hummusta ohuiden blinien ja marinoitujen sienien kanssa.

Katso myös: Porkkanahummus, Ruoka.fi
Hernehummus, Ruoka.fi
Artisokkahummus, Kotiliesi.fi

X