Reseptit

Peri-peri-kastike

Peri-peri-kastikkeella maustetaan grillatut katkarapuvartaat. Peri-peri tai piri-piri on tulinen afrikkalainen maustekastike, jota käytetään erityisesti äyriäisten ja kanan mausteena sekä marinadeissa. Chiliä ja valkosipulia sisältävä marinadi sopii loistavasti grillattujen jättikatkarapujen mausteeksi.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 50 g (4–5) punaisia chilejä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 3 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Poista chileistä siemenet ja hienonna ne hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kastike vain paranee jääkaapissa säilytettäessä. Mausta grillatut katkarapuvartaat kastikkeella.

Katso myös:
Linssihummus, Ruoka.fi
Falafelit ja harissajogurttikastike, Ruoka.fi
Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna, Kotiliesi.fi

X