Peri-peri -katkarapuvartaat
Eteläafrikkalaiset ovat persoja Mosambikista tuoduille katkaravuille, jotka kypsennetään grillissä peri-perillä maustettuna.
Ainekset
- 18–24 kokonaista jättikatkarapua
Marinadi
- 3–4 rkl peri-peri-kastiketta
- 1/2 limetin mehu
- 1 tl sormisuolaa
- ripaus mustapippuria
Lisäksi
- limetin mehua
Valmistusohje
1. Sulata jäiset, raa’at jättikatkaravut. Sekoita keskenään marinadin ainekset (mausteet ja peri-peri-kastike) ja pane ravut maustumaan siihen puoleksi tunniksi.
2. Pujottele ravut vartaisiin ja grillaa miedolla lämmöllä kunnes vartaat ”punastuvat”. Varo grillaamasta liikaa, sillä silloin ravut sitkistyvät. Purista kypsille vartaille vielä limetin mehua.
3. Tarjoa tuoreen leivän ja salaatin kanssa.
Katso myös:
Pekoni-katkarapuvartaat, Ruoka.fi
Jättikatkarapuvartaat, Ruoka.fi
Katkaraputempurat, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous