Reseptit

Kylmässä kohotettu pizzataikina

Hyvin vaivattu taikina on onnistuneen pizzan salaisuus.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kylmässä kohotettu pizzataikina

  • 1/2 pussia kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl lämmintä vettä
  • 3 dl durumvehnäjauhoja
  • noin 3 dl tavallisia vehnäjauhoja

Valmistusohje

Kylmässä kohotettu pizzataikina saa levätä jääkaapissa mieluiten yön yli. Hitaasti hyvä tulee todistuu tässä pizzareseptissä.

Sekoita hiiva, suola, öljy ja sokeri veteen.

Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia käsin tai monitoimi- tai yleiskoneella.

Peitä pizzataikina kelmulla ja pyyheliinalla.

Anna taikina kohota jääkaapissa kaikessa rauhassa 12–24 tuntia.

Katso myös:
Pizzataikina Teresa Välimäen tapaan, Ruoka.fi
Pizzapohja leivinjauheella, Ruoka.fi
Gluteeniton pizzapohja, Kotiliesi.fi

X