Kylmässä kohotettu pizzataikina
Hyvin vaivattu taikina on onnistuneen pizzan salaisuus.
Ainekset
Kylmässä kohotettu pizzataikina
- 1/2 pussia kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sokeria
- 3 dl lämmintä vettä
- 3 dl durumvehnäjauhoja
- noin 3 dl tavallisia vehnäjauhoja
Valmistusohje
Kylmässä kohotettu pizzataikina saa levätä jääkaapissa mieluiten yön yli. Hitaasti hyvä tulee todistuu tässä pizzareseptissä.
Sekoita hiiva, suola, öljy ja sokeri veteen.
Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia käsin tai monitoimi- tai yleiskoneella.
Peitä pizzataikina kelmulla ja pyyheliinalla.
Anna taikina kohota jääkaapissa kaikessa rauhassa 12–24 tuntia.
Katso myös:
Pizzataikina Teresa Välimäen tapaan, Ruoka.fi
Pizzapohja leivinjauheella, Ruoka.fi
Gluteeniton pizzapohja, Kotiliesi.fi
Kommentit
Hvin riittää. Laitoin taikinan illalla jääkaappiin ja aamulla oli pitsa valmis!!
Kommentit
Riittääkö ihan pari tuntia kymässä kohotus?
Ei riitä. Jos saman päivän aikana pitää saada pizza valmiiksi, suosittelen kohottamista huoneenlämmössä, silloinkin mielellään kellon ympäri. Jääkaapissa kohotukseen kannattaa käyttään vähintään 48 tuntia, jopa 96 tuntia.
Hvin riittää. Laitoin taikinan illalla jääkaappiin ja aamulla oli pitsa valmis!!
Paljonko on puoli pussia kuivahiivaa? Teelusikallinen? Grammat?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous