Reseptit

Marinoitu paahtofilee kevään juhliin

Marinoitu paahtofilee sopii tarjottavaksi kevään juhliin. Tarjoa paahtofileen kanssa raikasta salaattia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 1/2 kg hyvin raakakypsytettyä naudan ulkofileetä

Marinadi:

  • 1/2 dl valkoviiniä
  • 1 dl öljyä
  • 1/4 dl valkoviinietikkaa
  • 2 tl Dijonin sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 1/2–1 tl suolaa
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • hienonnettua punasipulia
  • silputtua persiljaa ja yrttejä

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Hiero pintaan öljyä, mausta mustapippurilla ja suolalla tai soijalla. Työnnä lihalämpömittari fileeseen ja pane filee 110-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 2 tuntia tai kunnes mittari näyttää 58–60 astetta. Kääri filee folion ja anna jäähtyä.

2. Kääri folio muovikelmuun ja pakasta filee. Ota filee sulamaan jääkaappiin juhlaa edeltävän päivän aamuna. Leikkaa filee tarjoilupäivänä ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada viipaleiden päälle. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Tarjoa fileen kanssa esimerkiksi oliiveja ja jättikapriksia.

Katso myös:

802368-taytetty_filee_Marstio

Täytetty naudanfilee

748645_juhlapoydan_paahtofilee

Juhlapöydän paahtofilee

188644_grillifilee

Grillifilee

Kotiliesi.fi: Marinoitu naudanfilee

X