Marinoitu paahtofilee kevään juhliin
Marinoitu paahtofilee sopii tarjottavaksi kevään juhliin. Tarjoa paahtofileen kanssa raikasta salaattia.
Ainekset
- 1 1/2 kg hyvin raakakypsytettyä naudan ulkofileetä
Marinadi:
- 1/2 dl valkoviiniä
- 1 dl öljyä
- 1/4 dl valkoviinietikkaa
- 2 tl Dijonin sinappia
- 1 tl hunajaa
- 1/2–1 tl suolaa
- 1–2 valkosipulinkynttä
- hienonnettua punasipulia
- silputtua persiljaa ja yrttejä
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Hiero pintaan öljyä, mausta mustapippurilla ja suolalla tai soijalla. Työnnä lihalämpömittari fileeseen ja pane filee 110-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 2 tuntia tai kunnes mittari näyttää 58–60 astetta. Kääri filee folion ja anna jäähtyä.
2. Kääri folio muovikelmuun ja pakasta filee. Ota filee sulamaan jääkaappiin juhlaa edeltävän päivän aamuna. Leikkaa filee tarjoilupäivänä ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada viipaleiden päälle. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Tarjoa fileen kanssa esimerkiksi oliiveja ja jättikapriksia.
Katso myös:
Kotiliesi.fi: Marinoitu naudanfilee
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous