Mainos: Pauliina Ahonen
Mainos | Pauliina Ahonen

Juhlista Ystävänpäivää ihanilla herkuilla – Poimi parhaat vinkit täältä

Ystävänpäivänä on lupa nauttia elämästä, ystävyydestä ja ihanista herkuista. Poimi täältä parhaat vinkit ja yllätä ystäväsi tai työkaverisi esimerkiksi hurmaavilla hunajamanteleilla.

Teksti:
Pauliina Ahonen
Kuvat:
Pauliina Ahonen

Ystävänpäivänä on lupa nauttia elämästä, ystävyydestä ja ihanista herkuista. Poimi täältä parhaat vinkit ja yllätä ystäväsi tai työkaverisi esimerkiksi hurmaavilla hunajamanteleilla.

herkkukaakao_todaystoday_1_1_250x250

Herkkukaakao

Toimii aina. Parasta on, kun laittaa sekaisin kaikkea mahdollista hyvää ja vetää samalla pienet sokeriöverit.

Kokeile esimerkiksi sekoittaa seuraavia aineksia keskenään:
– soijamaitoa
– kaakaojauhetta
– piparminttukaramelleja
– paksua vaniljakastiketta
– vaniljajäätelöä
– tummaa suklaarouhetta

AdobeStock_68799923_250x250

Sydänleivät

Tarvitset seuraavia:
– kaksi leipäviipaletta
– makeita tai suolaisia täytteitä oman maun mukaan
– sydämen leikkaamiseen piparimuotti

Leikkaa piparimuotilla päällimmäiseen leipään aukko. Täytä leipä haluamillasi suolaisilla tai makeilla täytteillä. Suolaisen leivän voi vielä paistaa pannulla tai grillissä.

 

AdobeStock_68300824_250x250

Hurmaavat hunajamantelit

3 dl manteleita ja esim. pekaanipähkinöitä (kuorimattomia tai kuorittuja)
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
2 tl kookosöljyä
1/2 dl kookossokeria
1/2 tl suolaa

Levitä mantelit leivinpaperille uunipellille ja paahda 225 asteessa kymmenisen minuuttia tai kunnes mantelit ovat kullanruskeita ja tuoksuvia. Hämmentele välillä, jotteivät mantelit pala.

Sekoita laakeassa kattilassa hunaja, vesi ja öljy kiehumispisteeseen. Lisää mantelit. Sekoita ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt.

Nosta mantelit vatiin, jossa on puolet suola-sokeriseoksesta. Kierittele mantelit seoksessa ja nosta voipaperille jäähtymään. Sirottele loput sokerit päälle, kun mantelit ovat vielä kuumia.

AdobeStock_48260330_250x250

Vaahtokarkkitikkarit

Tarvitset seuraavia:
– vaahtokarkkeja
– suklaata
– karkkirouheita ja nomparelleja

Töki vaahtokarkit tikkuihin. Sulata suklaa vesihauteessa. Pyöräytä vaahtokarkit sulassa suklaassa ja ripottele päälle namirouheita ja nomparelleja. Laita jäähtymään, jotta suklaa kovettuu.

AdobeStock_43739832_250x250

Pom pom -pallot

Tarvikkeet:
– silkkipaperia
– sakset
– ohutta rautalankaa ja pihdit
– lankaa ripustukseen

Laita noin 10 silkkipaperiarkkia päällekkäin ja taittele ne haitariksi. Sopiva leveys taitoksille on noin 2,5 cm.
Taita haitari keskeltä kaksin kerroin. Kiepauta valmiiksi leikattu rautalanka haitarin keskikohdan ympäri. Jätä siihen lenkki ripustusta varten.

Leikkaa haitarin päät pyöreiksi. Avaa haitari viuhkaksi ja nostele kerrokset yksitellen varovasti auki pallon muotoon. Ripusta Pom pom-pallot langalla esimerkiksi ruokapöydän päälle kattoon kiinni.

X