Mainos: Asuntomessut
Mainos | Asuntomessut Asuntomessut 2020

Asuntomessut Tuusulassa lähestyvät! Tarjolla paljon uusia näkökulmia asumiseen - turvallisuutta unohtamatta

50-vuotisjuhlavuotta viettävät Asuntomessut järjestetään tänä vuonna Tuusulassa 3.–30.8. Asuntomessut-kokemus on nyt aiempaa väljempi, joustavampi ja turvallisempi. Liput hankitaan ennakkoon verkosta tietylle päivämäärälle ja saapumisajalle.

Tänä vuonna kohteisiin pääsee sisälle vain rajattu määrä ihmisiä. Myös kulkureitit on suunniteltu mahdollisimman sujuviksi.

50-vuotisjuhlavuotta viettävät Asuntomessut järjestetään tänä vuonna Tuusulassa 3.–30.8. Asuntomessut-kokemus on nyt aiempaa väljempi, joustavampi ja turvallisempi. Liput hankitaan ennakkoon verkosta tietylle päivämäärälle ja saapumisajalle.

Tämän vuoden Asuntomessuilla on panostettu erityisesti turvallisuuteen, jotta jokainen messukävijä kokisi sujuvan, turvallisen ja innostavan messupäivän. Tärkein toimenpide on, että lippuja myydään ainoastaan netissä ja tietylle päivälle ja sisäänpääsyajalle.

– Kun jokaisella kävijällä oma tuloaika messuille, alueelle ei tule liikaa kävijöitä yhden päivän aikana. Kävijävirtaa saadaan hajautettua niin ettei syntyisi tungosta tai isompia jonoja, jolloin turvavälien pitäminen olisi vaikeaa, kertoo Asuntomessuista vastaava projektipäällikkö Riikka Uusikulku Tuusulan kunnalta.

Aikaslottiliput otettiin käyttöön, koska yli 500 henkilön tilaisuudet edellyttävät turvallisuuden varmistamista erityisjärjestelyin elokuun alusta lähtienTakarajaa lipussa ei kyseisen päivän sisällä ole, mutta sisään pääsee aikaisintaan lipun osoittamaan kellonaikaan.

Asuntomessuilla Tuusulassa on paljon nähtävää! Messut ovat avoinna 3.–30.8. 

Osta liput Asuntomessuille!

Asuntomessut Tuusulan Rykmentinpuistossa ovat avoinna arkisin kello 12-20 ja viikonloppuisin kello 10-18. Lisäksi pidennetty aukiolo perjantaina 21.8. kello 22 saakka.

Aukioloa on jatkettu iltaan, jotta pääkaupunkiseudulla ja kehyskunnissa asuvat voisivat tulla tutustumaan messuihin myös työpäivänsä jälkeen.

Vuoden 2020 Asuntomessut-alue rakentuu Tuusulan Rykmentinpuistoon. © Asuntomessut

Väljän mitoituksen Asuntomessut 2020

Messujen ja alueella sijaitsevien palveluiden mitoitus on pidetty alkuperäisen suunnitelman mukaisena, kertoo Uusikulku.

– Mitään ei ole supistettu, vaan on lähdetty siitä, että messualue olisi mahdollisimman väljä ja sujuva kokonaisuus. Olemme tehneet turvallisuussuunnittelua yhdessä viranomaisten kanssa, olemme muun muassa arvioineet kävijän messupolkua.

Vakioitujen saapumisaikojen uskotaan näkyvän väljyytenä myös messubusseissa, jotka kuljettavat kävijöitä pysäköintialueelta messuille. Puolentoista kilometrin matkan voi tietenkin taittaa myös kävellen tai pyörällä, joita on saatavilla pysäköintialueelta ja messualueelta.

Alueella on useita kahviloita ja jäätelökioskeja sekä iso messuravintola, jonka suunnittelussa on kiinnitetty huomioita pöytien sijoitteluun ja turvaväleihin. Ruoka on tarjolla kerta-annoksina ja yksittäispakattuina tuotteina.

Käsidesiä on tarjolla useassa pisteessä alueella, ja sisääntuloportilla myös kasvomaskeja halukkaille. Siivouksen mitoitusta on nostettu tavanomaisesta, ja kaikkien messuille työhön tulevien on suoritettava turvallisuuskoulutus verkossa.

Tänä vuonna kohteisiin pääsee sisälle vain rajattu määrä ihmisiä. Myös kulkureitit on suunniteltu mahdollisimman sujuviksi. © Kari Kohvakka

Asuntomessut-kohteissa vähemmän tungosta

Tungosten välttäminen myös yksittäisissä messukohteissa on erittäin tärkeää. Aiemmilta messuilta tiedetään, että kohteiden sisällä syntyy helposti jonoja ja tiivistä tunnelmaa kävijöiden kesken, jolloin turvavälien säilyttäminen olisi vaikeaa.

Siksi jokaisen messukohteen esittelijät valvovat, paljonko sisällä on kerrallaan ihmisiä. Esittelijöitä on kohteissa aiempaa enemmän, ja he ohjeistavat kävijöitä. Kulku- ja ulostuloreitit on suunniteltu mahdollisimman sujuviksi.

– Tämän vuoden messuilla ei myöskään järjestetä isoja artisti-iltoja, luentoja tai muita vastaavia tapahtumia, jotka pakkaisivat ihmisiä yhteen kohtaan. Sen sijaan järjestetään pienimuotoista ohjelmaa, esimerkiksi erilaisia työnäytöksiä, joissa hyödynnetään alueelle sijoitettavia digitaalisia näyttöjä, kertoo Riikka Uusikulku.

Digitaalisuus on mukana myös siten, että varsinaisen tapahtuman jälkeen asuntomessukohteisiin voi tutustua virtuaalisesti.


ONKO SINULLA JO LIPPU? Olemme varautuneet myös teihin, jotka olette ostaneet liput hyvissä ajoin ennen poikkeuksellisia aikoja. Jos sinulla on tällainen lippu hallussasi, voit huoletta saapua messuportille haluamaasi ajankohtaan messujen aukioloaikana. Olemme huomioineet tämän vierailuajankohtien kapasiteetissa ja pääset messuille sisään ilman erillistä ennakkovarausta.

X