Mainos: Asuntomessut
Mainos | Asuntomessut Asuntomessut 2020

Uusia muotoja ja muokattavuutta - Asuntomessujen 5 näkyvintä trendiä

Asuntomessujen kohteissa Tuusulassa voi käydä haistelemassa tuoreimpia asumisen trendejä. Nyt koteihin halutaan esimerkiksi harmoniaa, ekologisuutta ja muunneltavia tiloja.

Teksti:
Asuntomessut
Teksti:
Asuntomessut

Asuntomessujen kohteissa Tuusulassa voi käydä haistelemassa tuoreimpia asumisen trendejä. Nyt koteihin halutaan esimerkiksi harmoniaa, ekologisuutta ja muunneltavia tiloja.

Luonnosta lainatut sävyt, puupinnat, muokattavat huonekalut. Siinä muutamia asumisen trendejä, jotka sisustussuunnittelija Malla Tapio poimii tämän vuoden Asuntomessut-kohteista.

– Asumisen trendeissä näkyy tänä vuonna vahvasti puhtauteen ja terveyteen liittyvät arvot. Koteihin halutaan selkeitä linjoja ja vaaleita värejä. Sisätilojen pinnoissa suositaan allergiavapaita materiaaleja, kuten puuta. Värit ovat vaaleita ja luonnosta lainattuja, muodot ovat selkeän puhtaita. Käytännöllisyys on kodeissa tärkeää, ja tavarat voivat olla piilossa oven takana, mikä helpottaa puhtaanapitoa, hän kuvailee.

Nyt unelmien koti on keskellä luontoa.

Sisustussuunnittelijan mukaan kodin merkitys näyttää olevan taas kasvussa, kun kotona vietetty aika on etätöiden myötä lisääntynyt.

– Asumisen trendeissä näkyy unelma luonnonläheisyydestä, kuitenkin lähellä palveluita. Nyt unelmien koti on keskellä luontoa, ja siellä on pieni tilkka maata viljelyä varten. Asumiseen kaivataan myös yhteisöllisyyttä ja väljyyttä, samalla tavaroita kierrätetään ja karsitaan.

Kohde 10 BoKlok. Puuta on nyt kaikkialla niin pinnoissa kuin huonekaluissakin. Skandinaavisuus yhdistyy japanilaiseen tyyliin.

Osta liput Asuntomessuille!

Sisustussuunnittelija listaa 5 näkyvintä trendiä Asuntomessuilla

1. Ekologisuus ja vähäpäästöisyys

Ekologisuus on tärkeä trendi tämän päivän asumisessa. Se huomioidaan kaikessa, materiaalien valinnasta sisustukseen. Kotimaisen muotoilun merkitys on kasvanut, ja lähituotanto on arvossaan. Materiaaleissa arvostetaan niiden uudelleen käytettävyyttä ja kierrätysmateriaaleja.

– Kodin tavaroiden ja materiaalien halutaan nyt olevan turvallisia, pitkäikäisiä ja laadukkaita. Ne valitaan usein niin, että niiden tuotantoketju on lyhyt helposti jäljitettävä, ja että tuotteet olisivat mahdollisimman päästövapaita, sisustussuunnittelija kertoo.

Myös tuotteiden huoltoon kiinnitetään huomiota niin, että niiden huolto onnistuu lähellä ja ne ovat helppohoitoisia.

Kohde 15 Kastelli Kuori. Laadukkaat materiaalit keittiössä kestävät aikaa ja käyttöä.

2. Skandinaavisuus japanilaisella pelkistetyllä tvistillä

Asuntomessuilla pääsee näkemään, miltä niin sanottu japandi-tyyli näyttää. Trendikäs sisustustyyli tarkoittaa, että muotoilua höystetään japanilaistyylisillä yksityiskohdilla. Kodeissa on paljon pyöreitä tai muuten harmonisia muotoja. Myös huonekalujen mittasuhteet ovat muuttuneet.

– Esimerkiksi ruokapöytä voi olla nyt ovaalin muotoinen. Kodin kaikkea tilaa ei haluta täyttää huonekaluilla.

Suurien sohvakalusteiden ja isojen ruokailuryhmien sijaan kotiin valitaan nyt keveämpiä, helpommin siirreltäviä, lisättäviä ja muuntelukelpoisia huonekaluja, jotka taipuvat myös etätyön tarpeisiin.

3. Harmonia on tärkeää

Kodeissa suositaan nyt väri-ilottelun sijaan vaaleita ja pehmeän lempeitä värejä. Hiekalla taitetut sävyt tai luonnosta ammennetut vihreät, savi ja tummat luonnonvärit ovat nyt trendikkäitä.

– Värien sijaan leikitellään pintoja elävöittää kolmiulotteisuudella. Tekstiileissä on buklee-pintoja ja sohvanpäälliset ovat tikattuja. Muodossa on paljon pyöreyttä ja pesämäisyyttä. Koti on turvasatama, jonka harmoniassa on hyvä olla”, Malla Tapio kiteyttää.

Kohde 27 a Duplio. Makuuhuone on sisustettu hempeillä väreillä. Päätyseinä toimii katseenvangitsijana.

4. Puurakentamisen näkyminen 

Kotimainen vaalea puu, kuten saarni, lehtikuusi ja vahattu tammi, ovat nyt arvossaan. Asuntomessuilla talojen julkisivuissa on puurimoituksia, jotka jatkuvat luontevasti myös sisätiloissa puurimakattoina, tilanjakajina ja muissa yksityiskohdissa. Myös hirsi- ja clt-pinta, eli riistiinliimattu massiivipuupinta ovat nyt suosittuja. Kodeissa on mittatilaustyönä tehtyjä puutuotteita, ja käsityön jälki saa näkyä. Muista luonnonmateriaaleista luonnonkivi, pellava ja villa ovat nyt vahvasti läsnä.

Kohde 8 Dekotalo Ruuti. Puupintoja löytyy myös talojen sisältä.

5. Yhdessä ja erikseen

Sisustussuunnittelija on havainnut Asuntomessujen kodeissa merkkejä siitä, että tiloja halutaan nyt entistä enemmän eriyttää toisistaan huonejaolla, ja jokapäiväiseen elämään halutaan järjestää enemmän tilaa. Avokeittiö ja saareke voi olla osa oleskelutilaa tai erillinen nurkkauksensa.

– Koteihin halutaan enemmän yksityistä tilaa vaikkapa etätyöskentelyä varten, ja tilat rakennetaan siten, että niitä on helppo muokata eri käyttötarkoituksiin. Siksi liukuovet ja muut tilaa jakavat ratkaisut ovat suosittuja. Vierashuone voi toimia samalla harrastuspaikkana ja työpisteenä. Myös kodin ulkotilat otetaan asumiskäyttöön katoksineen ja kattoterasseineen. Atriumpihat, terassit ja isot ikkunat yhdistyvät oleskelutiloihin.

Myös kiinteisiin kalusteisiin kiinnitetään huomiota. Esimerkiksi portaat voivat olla kodin näyttävä yksityiskohta, ja sisäkatosta on tullut sisustuselementti. Kodeissa voi olla myös talotekniikkaa, joka mahdollistaa kodin taustamusiikin tai esimerkiksi tuoksumaailman säätämisen helposti teknisillä ratkaisuilla.

Kohde 30 Jämerä Salmiakki. Saareke erottaa keittiön oleskelutilasta.

Osta liput Asuntomessuille!

X