Paahdettu ruusukaali-päärynäsalaatti
Raikas salaatti täydentää joulupöydän. Runsas ruusukaali-päärynäsalaatti käy alkuruoasta sellaisenaan, mutta lämmin salaatti sopii myös kalkkunan, broilerin tai kinkun seuraksi.
Ainekset
Paahdettu ruusukaali-päärynäsalaatti:
- 500 g ruusukaaleja
- 3 kiinteää päärynää
- 2 punasipulia
- 2 rkl öljyä
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 3/4 dl siemensekoitusta
- 1/4 punakaalia
Sinihomejuustokastike:
- 100 g sinihomejuustoa
- 2 dl ranskankermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Paahdettu ruusukaali-päärynäsalaatti valmistuu helposti näin:
1. Huuhtaise ja halkaise isot ruusukaalit. Pienet kaalit voi kypsentää kokonaisina. Pane kaalit uunipellille tai isoon uunivuokaan leikkauspinta ylös päin. Kuori ja lohko päärynät ja sipulit. Laita ne uunipellille.
2. Sekoita öljyyn viinietikka, fariinisokeri, suola ja pippuri. Murskaa sekaan valkosipuli. Kaada kastike ainesten päälle. Kypsennä 30-35 minuuttia uunin keskitasolla.
3. Paahda siemenet kuivalla pannulla. Murenna sinihomejuusto ja sekoita ranskankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Vuole punakaali ohuiksi suikaleiksi ja levitä suikaleet laakealle vadille. Lisää päälle uunissa kypsennetyt ainekset. Ripottele pinnalle siemenet. Tarjoa paahdettu ruusukaali-päärynäsalaatti kastikkeen kanssa esimerkiksi aterian alkupalana tai kalkkunpaistin kanssa.
Saatat pitää myös muista ruusukaaliherkuista, kokosimme vinkit ja ohjeet, miten voit valmistaa ruusukaalit kolmella tavalla.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään sheivattu ruusukaalisalaatti
Kommentit
Minkä asteiseksi uuni tulisi lämmittää?
Kommentit
Minkä asteiseksi uuni tulisi lämmittää?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous