Mainos Electrolux 2.5.2017

Valmista kotona täydellinen brunssi

Teksti: Yhteistyössä Electrolux
Höyryuunissa valmistuu rapeakuorinen leipä ja induktiotasolla maukas trendiruoka shakshuka. Tee arjestasi herkullisempaa ja valmista kotona ruokaisa brunssi.

Kulinaristi ja bloggaaja Eeva Kolu myöntää olevansa kärsimätön kokki. Nopeasti kuumeneva induktiotaso on ollut monen ruokahetken pelastus.

Induktiotasolla valmistuu helposti tomaateista ja kananmunista tehty suosikkiruoka shakshuka, joka sopii hyvin viikonlopun brunssipöytään.

Lähi-idän herkkua täydentää vastapaistettu leipä, joka saa rapean kuoren höyryuunissa.

Kokeile Eeva Kolun shakshukaa, Suomen kokkimaajoukkueen Kristian Vuojärven leipää ja muita brunssipöydän herkkureseptejä.

Rapeakuorinen leipä

0,5 l vettä
3 rkl mallasta (jauhettua)
600 g vehnäjauhoa
500 g täysjyväjauhoa
10 g suolaa
25 g hiivaa

  • Laita kädenlämpöinen vesi, mallas ja hiiva kulhoon. Sekoita hyvin.
  • Lisää joukkoon osa jauhoista ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi. Lisää loput jauhot pikkuhiljaa koneen vaivatessa taikinaa ja lisää lopuksi suola. Vaivaa taikinaa vielä 9 minuuttia.
  • Peitä taikina hyvin ja jätä se huoneenlämpöön kohoamaan puoleksi toista tunniksi.
  • Leivo leivästä 10 sämpylää tai pari isompaa leipää. Jauhota leivät ja anna kohota noin 20 minuuttia.
  • Paista leivät höyrypaistolla 90 astetta 6 minuuttia ja lopuksi kuivapaistolla 225 astetta 10-15 minuuttia.

Resepti: Kristian Vuojärvi

Herkullisempaa höyryllä   

Höyry parantaa leivän makua ja rakennetta. Höyryn ansiosta leipä nousee paremmin, se saa rapeamman kuoren ja kuohkeamman koostumuksen. Electrolux kombi-höyryuunit kypsentävät ruoan tasaisesti ja aromit säilyttäen. Kombi-höyryuuneissa on kaikki normaalit monitoimiuunin ominaisuudet ja niiden lisäksi erilaisia höyrykypsennystoimintoja.

Löydä itsellesi sopivin höyryuuni ja tutustu Electroluxin valikoimaan!

Sitruunainen valkopaputahna

1 tölkki (n. 300-400 g) isoja, valmiiksi keitettyjä valkopapuja
1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
loraus tuorepuristettua sitruunamehua
kourallinen raastettua parmesania
suolaa
mustapippuria
muutama ruokalusikallinen neitsytoliiviöljyä
kourallinen silputtua tuoretta persiljaa

  • Huuhtele pavut hyvin. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna tahnaksi.
  • Lisää öljyä sen verran, että tahnan koostumus on mieleisesi.
  • Laita alkuun vähän varovaisemmin sitruunamehua, maista hapokkuus ja lisää halutessasi.

Resepti: Eeva Kolu

Paprika-feta-shakshuka

(kahdelle)
1 sipuli
1 pieni punainen paprika
2-3 valkosipulinkynttä
reilu loraus oliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta (mieluiten savustettua)
cayennepippuria maun mukaan
1 tlk (285 g) kikherneitä
1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
50-100 g fetajuustoa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria

  • Kuullota kuumassa valurautapaistinpannussa pilkotut sipulit ja paprikat.
  • Lisää valkosipuli, juustokumina, paprikamauste ja cayennepippuri. Kuullota minuutti.
  • Lisää kikherneet ja säilyketomaatit. Riko tomaattien rakenne. Kiehauta, ja anna porista n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Lisää kastikkeen päälle rikotut kananmunat ja fetajuusto.
  • Siirrä pannu 200 asteiseen uuniin grillivastuksen alle 10 minuutiksi, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet.
  • Rapsauta päälle suolaa ja mustapippuria. Tarjoile silputun tuoreen korianterin kera.

Resepti: Eeva Kolu

Nopeasti valmista

Induktio kuumenee nopeasti ja reagoi tehonsäätöihin välittömästi. Voit siirtyä tasolla lämpötilasta toiseen hetkessä. Tarkka lämmönsäätö säästää energiaa. Koska keittotaso ei kuumene ilman keittoastioita, on se turvallisempi.

Tee ruoanlaitosta nopeampaa ja tutustu Electroluxin induktiotaso valikoimaan!

Sitruuna-vaniljapannukakku

(4-6 annosta)
6 kananmunaa
2 1/2 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
1 tl vaniljauutetta tai vastaava määrä vaniljajauhetta
2-3 rkl voita
Lämmitä uuni 220 asteeseen.

  • Laita kaikki raaka-aineet voita lukuunottamatta tehosekoittimeen ja surruttele sekaisin. (Toki voit myös vatkata, mutta minusta tämä on kaikista näppärin tapa.)
  • Kuumenna isolla uuninkestävällä valurauta- tai hiiliteräspannulla voi. Voin tulee peittää pohja kokonaan. Kaada taikina pannulle ja laita pannu uuniin. Paista 20-30 minuuttia, kunnes pannari on kauniisti ruskistunut päältä ja kypsä sisältä.

Resepti: Eeva Kolu

Voita VIP-liput Taste of Helsinki -tapahtumaan!

Taste of Helsinki on nelipäiväinen tapahtuma 15.-18.6.2017, jossa tutustutaan Suomen parhaisiin ruokiin ja mielenkiintoiseen ravintolatarjontaan. Haluaisitko voittaa kulinaarisen VIP-lippupaketin Taste of Helsinki -tapahtumaan? Arvomme viisi kahden hengen VIP-lippupakettia jokavuotiseen makumatkaan. Lippupaketin arvo on 78 euroa (sisältää sisäänpääsyt, markkoja ja lasipantit).

Kilpailu on päättynyt!

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *