Juoksu

12 aamua

6.8.2012 Teksti: Elina Hovinen

Vajaa kaksi viikkoa maratoniin, tarkalleen ottaen 12 aamua! Jännitys tiivistyy. Nyt olen vihdoinkin saanut ylipuhuttua siskonkin juoksukaveriksi! Sain hänelle järjestettyä myös osallistumisen. Aivan huippu homma! Yhdessä juoksu sujuu varmasti mukavammin. Voi kuvitella olevansa tavallisella sunnuntailenkillä, mutta lauantaina ja tuhansien muiden juoksijoiden kanssa. Saa muuten tulla kannustamaan reitille, olisin siitä iloinen! Reittiä voi tutkia täällä.

Nyt pitäisi sitten olla kunnossa, koska pitkät lenkit on nyt maratontreeniä varten juostu. Enää ei peruskuntoa kohotella, se työ on pitänyt tehdä paljon aiemmin. Seuraavina päivinä tehdään maksimissaan tunnin treenejä. Juoksutilastoni ei päätä huimaa, sillä peruskunto on hankittu pyörän selässä. Olen yrittänyt säästellä helposti särkyviä koipiani. Viime syksyn puolimaraton on vielä tuoreessa muistissa ja niistä virheistä on toivottavasti jotakin opittu. Uskoisin, että tuolloinen loukkaantuminen johtui siitä, etten lämmitellyt ennen juoksua ja juoksin alun liian kovaa.

Olen juossut tänä vuonna yhteensä 425 kilometriä ja pyöräillyt 1411 kilometriä. Välillä pidin yli kuukauden tauon juoksusta vasemman jalan nivuskivun takia ja lopullisen päätöksen osallistumisesta tein oikeastaan vasta saatuani lähtöluvan postissa ja viimeisen niitin päätökselle antoi viime viikonlopun ennätyspitkä lenkki. Onko lukijoissa juoksuharrastajia? Mitkä mahdollisuudet mulla/meillä on? Tavoiteaika on noin neljä tuntia.

Eilen kävimme taas sunnuntailenkillä, tietysti siskon kanssa, mun ei tarvitse enää juosta yksin. 🙂 Jos viime sunnuntaina minä olisin halunnut juosta kovempaa, niin tällä kertaa sisko lähti pitämään reipasta tahtia. Hänen gps näytti kolme minuuttia hitaampaa kilometriaikaa, mitä vauhti todellisuudessa oli. Sisko huolestui ja lähti kiihdyttelemään. Eipä haitannut. Tuli testattua suurinpiirtein maratonvauhtinen lenkki, eli tuota vauhtia pitäisi jaksaa koko 42,195 metrin matka. Juoksu sujui aika hyvin, joskin tuntui vähän tiukemmalta kuin edelliset pitkät lenkit, koska en ollut koko viikkona oikein antanut jalkojen palautua edellisen sunnuntain pitkästä lenkistä.

Juoksu
Matka: 22,4 km
Kesto: 2 h 11 min
Km-aika: 5:51 min
Syke: keski – 154 bpm, max – 173 bpm
Kalorit: 1200 kcal

Kamera on kesäloman jälkeen ollut lomalla. Ei ole kiinnostanut tarttua siihen, joten kuvia ei ole oiken laittaa. Tyydytään kännykkäräpsyyn, tämä on tältä aamulta työpaikan pukuhuoneesta.

 

Instagram nyt myös niille, joilla ei ole Instagram-kännykkää.

Nyt jatkan iltaa vielä olympialaisten parissa. Otin päiväunetkin ihan tämän takia. Pitäähän mun nähdä seiväshypyn finaali. Isinbajeva!

Kommentit (8)

Löysin mä yhden, mutta se on samana päivänä kun olis yks toinen tapahtuma, mihin haluaisin mennä, niin en oo vielä päättänyt, että kumpaan menen. 😀

Kuulostaa realistiselta omaan korvaani.

Itse juoksin maratonin lähes ex tempore. Kuukautta aikaisemmin sain ajatuksen päähäni ja sitä ennen pisin lenkki oli 15km. Kuukauden aikana tein yhden 32km:n ja kaks 20km:n lenkkiä ja sit jotain kymppejä. Aika oli 4:14.

Hyvin se menee, olen varma. Toivottavasti ei tuu vaan mitään pysäyttäviä kremppoja. Tee vaan hyvä tankkaus ja ota ens viikko lungisti! 🙂 jännittää sun puolesta. Ehkä mäkin taas joskus…niin ja mä veikkaan teille neljän tunnin alitusta.

Varmasti alle 4h!

Mäkin uskon vakaasti, että hyvin se menee! Hyvä vauhti ollut viime lenkilläkin.. Tsemppiä koitokseen! Rauhallisesti vaan ensi viikkona ja ei tälläkään kannata kamalasti huhkia!

Itse juoksin vuosi sitten syksyllä ensimmäisen maratonini, melko vähäisellä harjoittelulla tuli aika 4:23. Nyt tänä vuonna menen toiselle kokonaiselle syksyllä, tavoitteena ajan parannus 🙂

Hyvin se menee, tsemppiä!!!!

Hyvin varmasti menee teidän maraton, ja uskon, että 4h on ihan realistinen tavoiteaika! Nyt kun luin tämän postauksen, alkoi taas itsellä tehdä mieli mennä puolimaratonille.. Keväällä jo haaveilin osallistuvani puolikkaalle kesällä tai syksyllä, mutta kuukauden kestänyt flunssa keväällä vei vähän motivaatiota, eikä sen jälkeen ole tullut juostua kovin paljoa, niin tuo haave vähän jäi.. Nyt aloin taas katselemaan netistä, koska olisi uusia tilaisuuksia lähteä kokeilemaan. 🙂

Kiitos tsempeistä!

Elisa: Tosi kiva kun kerroit omasta maratontreenistä! 🙂 Ehkä mäkin maaliin pääsen ja lähelle tavoiteaikaa.

Devis: Toivotaan! Ja kiitos haasteesta, vastailen sun kysymyksiin, kunhan keksin vastaukset. 🙂 Olisit voinut helpompiakin kysymyksiä keksiä. 😛

Handu: Kiitos kiitos, tsemppejä tarvitaan! Oon ottanut kyllä tosi rauhallisesti, vielä pitäis tankkausta ruveta tekemään.

Hiluvitku, kiitos!

Sanna: Kiitos tsempeistä! 🙂 Löysitkö sopivaa puolimaratonia syksylle? Meinasitko osallistua?

Löysin mä yhden, mutta se on samana päivänä kun olis yks toinen tapahtuma, mihin haluaisin mennä, niin en oo vielä päättänyt, että kumpaan menen. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *