Ajatuksia

5 positiivista asiaa itsessäni

17.11.2017 Teksti: Elina Hovinen

Monna ja Elsa haastoivat tällä viikolla somessa jokaista meistä kertomaan itsestään viisi positiivista asiaa, joista yhden täytyy liittyä ulkonäköön. Ihana haaste! Moni sortuu hyvin usein siihen, että kertoo itsestään negatiivisia puolia vitsin varjolla tai selittelee positiivisen asian jälkeen jotain, joka kumoaa juuri sanotun positiivisen asian.

Viime päivinä olen pinnistellyt pitääkseni itseni positiivisena ja minua on tässä auttanut kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen. Hyvinvointi lähtee itsestä. Hyvinvointi lähtee sisältäpäin ja siitä miten itsestäsi ajattelet ja miten itsestäsi puhut. Positiivisiin asioihin keskittyminen pitää mielialan korkeammalla.

Korvakorut: AN:KI *saatu

Joku saattaa ehkä ajatella, että tässähän on vaarana, että nesteet kihahtaa päähän, mutta itse en jaksa uskoa siihen. Terve itsekriittisyys ja oman toiminnan analysoiminen on ihan tervetullutta, mutta ainakin itselläni on ollut taipumusta enemmän sellaiseen itseni ruoskimiseen ja huonojen puolien penkomiseen ja niissä vellomiseen. Siksipä päätinkin nyt tarttua tähän haasteeseen ihan julkisesti ja pidätellä sormiani, etten jatka perään mitään sellaista, joka kumoaisi positiivisen puolen.

Siispä, tässä tulee viisi positiivisena pitämääni asiaa itsestäni:

  1. Olen neuvokas ja tarmokas. Selviän vaikeistakin tilanteista päättäväisyydellä ja positiivisella elämänasenteella.
  2. Olen innostuva ideoija. Rakastan ideoida uusia juttuja ja innostun monenlaisista asioista. Sanon usein heti kättelyssä kyllä uudelle ehdotukselle.
  3. Haluan uskoa kaikista ihmisistä hyvää. Haluan ymmärtää ihmisten syitä ikävällekin toiminnalle ja olen aina valmis antamaan anteeksi.
  4. Olen mielestäni mukavan sporttisen näköinen keski-ikäistyvä muikkeli.
  5. Olen lapsilleni keskusteleva, avarakatseinen ja kannustava nuorekas äiti.

Haastan sinut kertomaan itsestäsi viisi hyvää puolta! Voit kertoa kommenttiboksissa tai missä tahansa haluat tuoda nämä julki.

Ihanaa viikonloppua!

Kommentit (2)

Kuulostat ihanalta tyypiltä! 🙂

Ihana postaus, mulla on ollut kehopositiivisuusviikko täl viikol ? Positiivisia asioita minussa:
-hymy
-positiivinen suhtautuminen asioihin, myös ei niin positiivisiin asioihin
-reippaus. Teen asiat, jotka tiedän, että minun on tehtävä, että joku haluamani asia menee eteenpäin

Kuulostat ihanalta tyypiltä! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *